چیلرهای تراکمی

چیلرها به طور کلی به دو دسته چیلر تراکمی و چیلر جذبی دسته بندی می شوند. اساس کار انواع چیلرهای تراکمی بر مبنای چرخه تبرید تراکمی و اساس کار انواع چیلر جذبی بر مبنای چرخه (سیکل) جذبی است.

در این مقاله به توضیح چیلرهای تراکمی میپردازیم.

در این مقاله میخوانیم:
– انواع چیلر تراکمی بر اساس نوع کندانسور
– انواع چیلر تراکمی بر اساس نوع کمپرسور

 

 

 

انواع چیلر تراکمی بر اساس نوع کندانسور

چیلرهای تراکمی به دو سری کلی چیلرهای آب خنک و چیلرهای هوا خنک تقسیم بندی می شوند. نوع آب خنک و هوا خنک کاملا با هم مشابه هستند،  تنها با این تفاوت که کندانسور چیلر تراکمی آب خنک (چیلر آبی) توسط آب و تجهیزات برج خنک کننده خنک می شود اما کندانسور چیلر تراکمی هوا خنک (چیلر هوایی) توسط هوا (فن) خنک می شود.

هر کدام از این چیلرها بر اساس کمپرسور به ۴ نوع تقسیم بندی می شوند و در کل ۸ نوع چیلر متفاوت را شامل می شوند.

 

برای شناخت بیشتر و بهتر هر یک از این چیلرها می توانید مقاله‌ی چیلر تراکمی آب خنک را مطالعه کنید. مطالعه این مقاله 5 دقیقه زمان میخواهد.

انواع چیلر تراکمی بر اساس نوع کمپرسور

بر اساس نحوه فشرده سازی مبرد در کمپرسور چیلر های تراکمی معمولا به چهار دسته تقسیم میشوند؛

۱ . رفت و برگشتی (پیستونی) که به آن چیلر ضربه ای هم گفته می شود.

کمپرسور “رفت و برگشتی” در سیستم “سیلندر و پیستونی” ، مبرد را متراکم و داغ کرده و به سمت کندانسور می فرستد. این نوع چیلر بیشتر در مناطق حاره ای که آب و هوای بسیار گرم و مرطوب دارند مورد استفاده قرار میگیرد.

ظرفیت این چیلرها معمولا بین ۲۰ تا ۱۲۵ تن تبرید است و گاهی اوقات تا ۴۵۰ تن تبرید هم می رسد.

۲ . گریز از مرکز یا سانتریفیوژ

کمپرسور گریز از مرکز  از لحاظ کاری شباهت بسیار زیادی به یک پمپ آب سانتریفیوژ دارد. این چیلرها قابلیت ایجاد ظرفیت بسیار بالای سرمایشی را در ابعاد کوچک دارند.

همچنین قابلیت تغییر ظرفیت را به طور پیوسته و متناسب با نیاز مصرف کننده دارند که این قابلیت به چیلر این توانایی را میدهد که به دقت درجه حرارت را تحت کنترل در بیاورد.

ظرفیت این چیلرها به طور معمول بین ۱۵۰ تا ۲۴۰۰ تن تبرید است و معمولا در پروژه‌هایی که نیاز است تا سیستم سرمایشی با حداکثر توان و به طور دائمی کار مورد استفاده قرار میگیرد.

۳ . با استفاده از یک یا دو روتور مارپیچ

کمپرسور مارپیچی چیلر اسکرو دارای مزایای بسیار زیادی است و از دو روتور مارپیچ تشکیل شده است که نسبت به سایر کمپرسورها گران قیمت تر است. ظرفیت این چیلرها معمولا بین ۵۰ تا ۴۵۰ تن تبرید است و گاهی اوقات تا ۸۰۰ تن تبرید هم ساخته می شوند.

۴ . با استفاده از روتور حلزونی

کمپرسور اسکرال دارای راندمان بالاتری نسبت به سه نوع دیگر است اما ظرفیت برودتی این نوع چیلر از هر سه کمتر و بین ۲ تا ۲۵ تن تبرید است.

اما برای دستیابی به ظرفیت های بالاتر (معمولا تا ۲۰۰ تن تبرید) از چند کمپرسور اسکرال به صورت ترکیبی میتوان استفاده کرد.

نوع جدیدی از چیلرهای تراکمی که به آن چیلر گازی یا پمپ حرارتی گازسوز GHP گفته می شود به تازگی وارد بازار شده‌اند. در این نوع چیلر دیگر کمپرسور توسط الکتروموتور حرکت نمیکند بلکه کمپرسور آن به وسیله‌ی موتور پیستونی گازسوز (که توسط گاز لوله کشی شده شهری کار میکند) به گردش در می آید.

هر کدام از انواع چیلرهای تراکمی دارای مزایا و معایب خاص خود هستند که باید متناسب با نیاز هر پروژه ، نوع کاربری ، بودجه و … توسط مهندسان و متخصصین در زمینه تهویه مطبوع طراحی، محاسبه و انتخاب شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
فراالکتریک پیشرو در بهینه سازی تأسیسات و فرآوری فیزیکی آب