آب آبیاری محصولات کشاورزی

این مقاله از وب سایت lenntech تهیه و برای شما توسط شرکت فراالکتریک ترجمه شده. شما میتونید برای مطالعه بیشتر به این وب سایت معتبر مراجعه کنید. آدرس این سایت رو در انتهای مقاله برای شما ذکر کردیم.
ممنونیم که بدون ذکر منبع و مترجم این مطلب رو کپی نمیکنید.

در این مقاله میخوانیم؛

-استفاده از آب برای آبیاری محصولات کشاورزی

-منابع آب برای آبیاری

-استفاده مجدد از آب برای آبیاری

استفاده از آب برای آبیاری محصولات کشاورزی

کشاورزی تا حد زیادی بزرگترین مصرف کننده آب در سطح جهانی است. آبیاری زمین های کشاورزی 70 درصد آب مصرفی جهان را تشکیل می دهد. در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، آبیاری زمین های کشاورزی تا 95 درصد از کل مصارف آب را تشکیل می دهد و نقش عمده ای در تولید غذا و امنیت غذایی ایفا می کند.

استراتژی های توسعه کشاورزی آینده‌ی اکثر این کشورها به امکان حفظ، بهبود و گسترش کشاورزی آبی بستگی دارد.

از سوی دیگر، افزایش فشار بر منابع آب توسط کشاورزی با رقابت سایر بخش‌های مصرف آب مواجه شده و تهدیدی برای محیط زیست است و آب منبعی است که ممکن است بین کشورهای پایین و بالادست تنش ایجاد کند.

در جدول زیر به شما نشان میدهیم که چند درصد از آب آبیاری هر کشور از منبعی خارج از مرزهای آن کشور تامین میشود؛

98% ترکمنستان 1
97% مصر 2
95% مجارستان 3
95% موریتانی 4
94% بسطوانا 5
91% بلغارستان 6
91% ازبکستان 7
89% هلند 8
86% گامبیا 9
82% کامبوج 10
79% سوریه 11
77% سودان 12
68% نیجر 13
66% عراق 14
42% بنگلادش 15
39% تایلند 16
36% اردن 17
34% سنگال 18
21% اسرائيل 19

منبع: ارقام ترکمنستان و ازبکستان از دیوید آر. اسمیت “تغییر آب و هوا، تامین آب و درگیری در حوضه دریای آرال”، مقاله ارائه شده در “کارگاه آموزشی Pri-Aral 1994″، دانشگاه ایالتی سن دیگو، مارس 1994: دیگران از پیتر H. Gleick، آب در بحران (NY، انتشارات دانشگاه آکسفورد، 1993)

در اتحادیه اروپا (EU) کشاورزی حدود 30 درصد از کل برداشت آب را تشکیل می دهد.

میزان نیاز به آبیاری در کشورهای مختلف به وضوح بسته به آب و هوا، محصولات کشت شده و روش های کشاورزی، متفاوت است. به عنوان مثال، نقش آبیاری در کشورهای جنوب اروپا که آبیاری برای تولید محصولات کشاورزی ضروری است، در مقایسه با اروپای مرکزی و غربی کاملاً متفاوت است.

در واقع بخش عمده ای از زمین های آبی در اروپا در جنوب آن قرار دارند و کشورهای اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، یونان و پرتغال 85 درصد از کل سطح آبی اتحادیه اروپا را دارا هستند.

به عنوان مثال، در اسپانیا کشاورزی آبی 56 درصد از کل تولیدات کشاورزی را تشکیل می دهد و تنها 18 درصد از کل سطح کشاورزی را اشغال می کند.

منابع آب برای آبیاری محصولات کشاورزی

آب مورد استفاده برای کشاورزی از منابع طبیعی یا سایر منابع جایگزین تامین می شود. منابع طبیعی شامل آب باران و آب های سطحی (دریاچه ها و رودخانه ها) است و از این منابع باید به شکلی پایدار استفاده شود.

منابع آب باران متکی به شرایط جوی منطقه است و آب سطحی منبع محدودی است که معمولاً نیازمند احداث سدها و مخازن با اثرات زیست محیطی قابل توجه است.

منابع جایگزین آب آبیاری، استفاده مجدد از فاضلاب شهری و آب زهکشی است، با این حال استفاده از آب بازیافتی برای آبیاری ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت عمومی و محیط زیست داشته باشد.

این به کاربرد آب بازیافتی، ویژگی های خاک، شرایط آب و هوایی و شیوه های زراعی بستگی دارد. بنابراین مهم است که همه این عوامل در مدیریت آب بازیافتی در نظر گرفته شوند.

اجازه دهید کمی بیشتر درمورد این موضوع صحبت کنیم.

استفاده مجدد از آب برای آبیاری محصولات کشاورزی

استفاده مجدد از آب برای آبیاری یک روش عادی در سراسر جهان است. به عنوان مثال در اروپا یک پروژه بزرگ در کلرمون-فران فرانسه از سال 1997 وجود دارد که در آن بیش از 10000 متر مکعب در روز از فاضلاب شهری تصفیه شده درجه سوم برای آبیاری 700 هکتار ذرت استفاده‌ی مجدد می شود. در ایتالیا بیش از 4000 هکتار از محصولات مختلف با آب بازیافتی آبیاری می شود. اسپانیا نیز دارای چندین پروژه مشابه است!

کیفیت آب مورد استفاده برای آبیاری برای عملکرد و کمیت محصولات، حفظ بهره وری خاک و حفاظت از محیط زیست ضروری است. به عنوان مثال، خواص فیزیکی و مکانیکی خاک، مانند. ساختار خاک (پایداری سنگدانه ها) و نفوذپذیری، به نوع یون های قابل تبادل موجود در آب های آبیاری بسیار حساس است.

منبع: https://www.lenntech.com/applications/irrigation/irrigation-water.htm

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
فراالکتریک پیشرو در بهینه سازی تأسیسات و فرآوری فیزیکی آب